Honden zijn fantastische leermeesters!

Wil je weten welke wijze lessen een hond jou of je team kan leren?

Coachen met Honden coacht mensen in hun persoonlijke ontwikkeling met behulp van de hond als spiegel. Honden reageren, vanuit hun instinct, op je intenties en je lichaamstaal. Ze nemen als het ware tegelijkertijd je ‘binnen- en buitenkant’ waar. Deze eigenschap benutten we in coaching.

In het contact met honden krijg je informatie over jouw persoonlijke coachvraag door de interactie tussen jou en de hond bewust te registreren. Je ontdekt wat er tussen jullie gebeurt en welke parallellen dit heeft met het coachthema. Je krijgt feedback over de bewuste en onbewuste keuzes je maakt, jullie relatie, je communicatie en leiderschap en kunt meteen oefenen met een andere aanpak.

De hond spiegelt innerlijke veranderingen. Als jij in verbinding bent met jezelf kan de hond zich met jou verbinden. Dit contact is zichtbaar en voelbaar. We maken de connectie tussen deze verhelderende ervaring en je coachvraag in de dagelijkse praktijk. Coaching ondersteunt bij het vergroten van keuzevrijheid en compassie voor jezelf en de ander.

Coachen met honden brengt je in contact met je essentie!

Voor particulieren en voor het bedrijfsleven organiseert Coachen met Honden individuele en groepsgewijze trajecten.

Actueel

Netwerkbijeenkomst: 28 oktober 2017

Noteer vast in de agenda: de eerst volgende netwerkbijeenkomst voor professionals die coachen met honden, vindt plaats op zaterdag 28 oktober 2017 in Soest. Thema: "Het welzijn van de hond die bij coaching/begeleiding wordt ingezet". Voor het inhoudelijke programma, klik hier. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: [email protected] 

21 okt: Rouwen om verlies - je hond en jij kunnen elkaar helpen!

Verlies komen we allemaal tegen in ons leven. Verlies van mensen, van onze gezondheid, van werk, van vertrouwen... verlies van onze huisdieren... Hondeneigenaren kennen vaak de enorme impact van het verlies van onze hond, maar hoe is het eigenlijk voor hen als ze ons verliezen? Hoe gaat onze hond om met het gemis, het verdriet in huis, of hoe reageert de hond op ziekte of andere zorgen. Wil je tijd maken voor jezelf en je hond, om dit verder te onderzoeken en om te ervaren hoe jij en je hond elkaar kunnen helpen hierbij? Ervaar jij in deze fase van je leven de heftigheid van verlies en wil je samen met je hond dieper ingaan op dit thema? Kom dan op 21 oktober 2017 van 13-17h in Elst (Utr) naar onze workshop 'Rouw en verlies, samen met de hond'. Je bent van harte welkom. Voor meer vragen of aanmelding: klik hier

Coachen met Honden biedt trainingen en cursussen voor kinderen en ouders!

Coachen met Honden verzorgt in samenwerking met UB Coaching & Training de succesvolle TalentenTraining voor kinderen tussen 8-12 jaar! Een deelnemer (10 jr) zegt over deze training: "Ik vond het heel gaaf om met de honden te werken en ook iets over mezelf te leren. Vooral het tekenen van mezelf en dat ik mijn talenten op mocht schrijven was leuk. En daarna heb ik geoefend met de hond om mijn grenzen aan te geven, dat ging super goed."